Restauracja PAPU
Al. Niepodległości 132/136
02-554 Warszawa
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek - piątek 13:00 - 22:30
Sobota 12:00 - 22:30
Niedziela 12:00 - 21:00
Oprawę fotograficzną wykonał:
Daniel Miśko, www.danielmisko.pl
Wiele osób nie ma pomysłu na to, jak odpowiednio uczcić Dzień Ojca i pokazać mu, jak ważną rolę odgrywa w naszym życiu. Jednym z ciekawych sposobów może być zorganizowanie uroczystego przyjęcia w restauracji. Co warto uwzględnić, zapraszając tatę oraz pozostałych członków rodziny do lokalu gastronomicznego na odświętny obiad lub kolację? Jakie szczegóły sprawią, że uroczystość będzie udana i na długo zapadnie w pamięci wszystkich gości?
Najlepsze prezenty to wcale nie te o wartości materialnej, ale te, które tworzą wspólne wspomnienia, dlatego, zamiast kolejny raz obdarowywać tatę perfumami czy butelką alkoholu, lepiej zaprosić go restauracji na wspólną celebrację jego święta w większym lub bardziej kameralnym, rodzinnym gronie. Jakie aspekty wziąć pod uwagę, aby niespodzianka dla rodzica udała się w 100%?
Podstawą udanego obiadu czy kolacji, poza odpowiednim towarzystwem, jest bez wątpienia dobre jedzenie. Świętując Dzień Ojca w lokalu gastronomicznym, warto zadbać przede wszystkim o smaczne menu – serwowane pozycje z karty powinny wpisywać się w preferencje kulinarne taty – z pewnością będzie szczęśliwy, degustując rosół, żeberka, tatar wołowy czy inne ulubione potrawy. Na stole nie może zabraknąć treściwych, sycących dań. Ciekawym rozwiązaniem będzie stworzenie menu dedykowanego, w którym nazwy poszczególnych pozycji będą się wyróżniać i nawiązywać do 23 czerwca.
Organizując uroczyste przyjęcie z okazji 23 czerwca, trzeba pamiętać też o słodkim zakończeniu obiadu, czyli deserze. Wiele osób, pracujących w branży gastronomicznej przyzna, że wbrew obiegowej opinii, mężczyźni lubią słodkości tak samo, jak kobiety. Niejeden tata nie przejdzie obojętnie obok puszystego sernika, lekkiego torciku bezowego, lodów czy kruchej tarty z rabarbarem.
Rezerwując stolik w danym lokalu gastronomicznym, warto uzgodnić wcześniej z obsługą rodzaj alkoholu, jaki będzie serwowany. Upewnijmy się, że w restauracji jest białe lub czerwone wino, whiskey czy też koniak, który preferuje tata – dbając o takie detale, z pewnością sprawimy mu wiele radości, zwłaszcza, jeśli jest on miłośnikiem trunków z różnych zakątków świata.
Jeśli nasz rodzic jest prawdziwym melomanem, warto wziąć pod uwagę rodzaj muzyki, jaki leci z restauracyjnych głośników – w niektórych lokalach gastronomicznych usłyszymy włoskie przeboje sprzed lat, w innych polskie hity, a jeszcze gdzie indziej utwory klasyczne. Oczywiście możemy też zdecydować się na urządzenie przyjęcia w miejscu, gdzie muzyki nie ma, jeśli tata w ogóle jej nie lubi.
Mamy nadzieję, że nasze wskazówki sprawią, że ojciec będzie szczerze wzruszony, zadowolony i najedzony, a wszystkim świętującym członkom rodziny udzieli się panujący wesoły nastrój.
Dzień Ojca spędzony w eleganckiej restauracji z pewnością będzie miłą odmianą i okazją do pokazania tacie nowych, ciekawych miejsc, gdzie można smacznie i zdrowo zjeść w gronie najbliższych. Jeśli mieszkacie w Warszawie i zastanawiacie się, gdzie spędzić to wyjątkowe święto – zapraszamy serdecznie do naszej Restauracji PAPU na Mokotowie. Serwujemy fantastyczne dania nawiązujące do tradycyjnej kuchni polskiej, które z pewnością zasmakują każdemu ojcu. Ilość miejsc w naszej restauracyjnej przestrzeni jest ograniczona, dlatego nie czekajcie z rezerwacją stolika na ostatnią chwilę!