Restauracja PAPU
Al. Niepodległości 132/136
02-554 Warszawa
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek - piątek 13:00 - 22:30
Sobota 12:00 - 22:30
Niedziela 12:00 - 21:00
Oprawę fotograficzną wykonał:
Daniel Miśko, www.danielmisko.pl
Nasz lokal gastronomiczny od wielu lat specjalizuje się w serwowaniu tradycyjnych potraw polskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie. Jak się okazuje - jest to przepis na sukces, czego doskonałym dowodem są pełne brzuchy i szerokie uśmiechy naszych gości, opuszczających progi PAPU Warszawa. Jako restauracja z dobrym jedzeniem skupiamy się przede wszystkim na świeżych i sezonowych składnikach, które nasz szef kuchni, Paweł Tkaczyk, zamienia w pyszne i smakowicie wyglądające potrawy. Nie miałeś okazji nas jeszcze odwiedzić? Odkryj, jakie specjały czekają na Ciebie w naszym lokalu, i przekonaj się, że nasza restauracja to najlepszy wybór na spotkanie ze znajomymi, randkę z drugą połówką, a nawet kolację z partnerem biznesowym.
Początek uczty jest niezwykle ważny. To właśnie on przygotowuje Twoje zmysły na nadchodzące danie główne, będące najważniejszym punktem wizyty w lokalu gastronomicznym w Warszawie. Nasza restauracja z dobrym jedzeniem postawiła na oryginalne, zgodne z sezonem potrawy, wśród których nie zabrakło młodych sałat z wędzonym półgęskiem i marynowanymi truskawkami czy z kozim jogurtem i serem Mr Wańczyk. Dla wielbicieli mięsa przygotowaliśmy tatara wołowego z marynowanymi rydzami i żółtkiem confit. Brzmi smacznie, prawda?
Tak, to prawda! Nasza załoga każdego dnia przygotowuje dla Ciebie świeże i pełne aromatycznego farszu pierogi, których z pewnością nie powstydziłaby się nawet Twoja babcia. Nie bez powodu w PAPU Warszawa określamy się mianem restauracji z dobrym jedzeniem. Nie lubimy banałów, a każde z naszych smakowych połączeń zachwyca oryginalnością. Doskonałym tego przykładem są właśnie nasze pierogi. Zapomnij o ruskich czy z kapustą i grzybami, i zrób miejsce dla tych z ogonami wołowymi z maślanką chrzanową oraz z wędzonym pstrągiem w bulionie cebulowym. Gwarantujemy, że takiego przysłowiowego nieba w gębie jeszcze nie doświadczyłeś!
Zupy kojarzą nam się przede wszystkim z wietrznym okresem jesiennym, kiedy to wyjście z domu stanowi nie lada wyzwanie. Jednak w Twojej ulubionej restauracji z dobrym jedzeniem w Warszawie czekają na Ciebie wakacyjne alternatywy dla rozgrzewających zimą zup. Chłodnik litewski z jajkiem przepiórczym i krem z marchwi z kwaśną śmietaną i czarnuszką to istne lato na talerzu. Nie zapomnieliśmy również o wiernych fanach rosołu, którzy bez względu na panującą temperaturę uwielbiają rozkoszować się smakiem złotego, płynnego szczęścia. W PAPU zasmakujesz rosołu z perliczki z pierożkami, który podbije Twoje podniebienie i wyleczy nawet najcięższy przypadek syndromu dnia wczorajszego.
Na temat dania głównego można powiedzieć jedno - warto na nie czekać! W naszym menu nie zabrakło dedykowanych wszystkim prawdziwym mięsożercom steków z polędwicy wołowej z babką ziemniaczaną i rukwią wodną czy też żeberek wołowych z puree ziemniaczanym i kiszoną marchewką. Jeśli przystawka i zupa skutecznie zmniejszyły możliwości Twojego żołądka, to czeka na Ciebie delikatny łosoś jurajski z kaszą perłową i koprem włoskim lub filet z jesiotra z czarną soczewicą i młodą marchewką. Nasi goście mogą również skosztować dań z gorącej lawy z tuńczykiem lub tuzinem krewetek, łączących zabawę z prawdziwą ucztą. My zapewniamy składniki, a to Ty odpowiadasz za sposób ich przygotowania.
Wszystko, co dobre, szybko się kończy… Również uczta w PAPU Warszawa. Nasza restauracja z dobrym jedzeniem lubi żegnać gości w słodki sposób, oferując im desery z prawdziwego zdarzenia. Tort bezowy Dacquoise, puszysty sernik z lodami śmietankowymi lub tarta rabarbarowa z lodami miodowymi sprawią, że opuścisz nasz lokal szczęśliwy i najedzony.
Zapraszamy!