Restauracja PAPU
Al. Niepodległości 132/136
02-554 Warszawa
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek - piątek 13:00 - 22:30
Sobota 12:00 - 22:30
Niedziela 12:00 - 21:00
Oprawę fotograficzną wykonał:
Daniel Miśko, www.danielmisko.pl
Wybierając najlepszą restaurację w Warszawie, w której spędzisz wieczór z ukochaną osobą lub przyjaciółmi, z pewnością kierujesz się tym, co skrywa jej karta dań. Z myślą o naszych gościach postanowiliśmy wziąć pod lupę menu PAPU Warszawa i przedstawić Ci potrawy, które na co dzień podbijają podniebienia mieszkańców stolicy. Usiądź wygodnie i przygotuj się na podróż po polskich smakach przyprawionych nutką nowoczesności.
Przystawki, które czekają na Ciebie w menu PAPU Warszawa, to początek rozkosznej uczy, której zaznasz podczas wizyty w naszym lokalu. Dla gości przygotowaliśmy klasyk kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, czyli panierowaną kaszankę z musem z pieczonej cebuli. Zapewniamy, że smakuje równie wyśmienicie, co brzmi. Miłośnikom lżejszych starterów polecamy młode sałaty z kozim serem i dressingiem musztardowo-migdałowym oraz sałatę Cezar z piersią zagrodowego kurczaka i bekonem złotnickim. Nie zapomnieliśmy także o wielbicielach prawdziwie tradycyjnych potraw, którzy z pewnością wybiorą coś dla siebie spośród przystawek w PAPU Warszawa. Menu skrywa między innymi pierogi z kurkami czy też pierogi z wędzonym serem.
Jeśli należysz do grona miłośników zup, to przygotowana karta dań z pewnością Cię nie zawiedzie. Goście naszej najlepszej restauracji w Warszawie znajdą w menu rozgrzewający rosół z perliczki z pierożkami i tradycyjny chłodnik litewski z dodatkiem jajka przepiórczego. Zadbaliśmy także o osoby, które gustują w warzywnych przysmakach, serwując pyszny krem z cukinii z kwaśną śmietaną i orzechem laskowym.
Dania główne to coś, co nasi goście kochają najbardziej. Połączenie tradycyjnych smaków z dodatkiem nowoczesności pozwoliło nam na stworzenie potraw, które na długo pozostaną w Twojej pamięci, nawet po wyjściu z PAPU Warszawa. W menu czeka na Ciebie pierś kurczaka zagrodowego z kostką i ziołowymi kopytkami, pół kaczki z codziennego wypieku z sosem wiśniowym czy też stek z polędwicy wołowej z babką ziemniaczaną i rukwią wodną. Wolisz ryby? Zachęcamy do spróbowania filetu z jesiotra z czarną soczewicą i młodą marchewką oraz łososia wędzonego z kaszą bulgur, koprem włoskim i pianą w lawendy. Gwarantujemy prawdziwą bombę smaków dla podniebienia, niebanalne połączenia składników i aromat, który sprawia, że gościom cieknie przysłowiowa ślinka. Jednak nie moglibyśmy nazywać się najlepszą restauracją w Warszawie bez zapewnienia Ci odrobiny niezapomnianych doznań przy stole. Nasze dania z gorącej lawy z tuńczykiem lub tuzinem krewetek to oryginalne połączenie zabawy z możliwością spróbowania swoich sił w gotowaniu.
Deser to obowiązkowy punkt wizyty w PAPU Warszawa. W menu znajdziesz smaki lata i tradycyjne słodkości polskiej kuchni, takie jak tarta rabarbarowa z lodami cynamonowymi domowej roboty, puszysty sernik z lodami śmietankowymi i tort bezowy Dacquoise. Lubisz łączyć danie główne z deserem? Skosztuj naszych pierogów z wiśniami z musem owocowym i werbeną cytrynową. Twoje podniebienie odkryje nowe smaki, które sprawią, że jeszcze nie raz do nas wrócisz. Wizyta w PAPU Warszawa i spróbowanie potraw z przygotowanego menu to istna uczta dla wszystkich zmysłów. Dbamy nie tylko o smak naszych dań, lecz także o ich apetyczny wygląd. Odwiedź nas na Mokotowie i przekonaj się, jak powinno smakować prawdziwie polskie jedzenie w najlepszej restauracji w Warszawie!