Restauracja PAPU
Al. Niepodległości 132/136
02-554 Warszawa
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek - piątek 13:00 - 22:30
Sobota 12:00 - 22:30
Niedziela 12:00 - 21:00
Oprawę fotograficzną wykonał:
Daniel Miśko, www.danielmisko.pl
Wiosna zadomowiła się już w stolicy na dobre, a co za tym idzie - zagościła również na naszych talerzach. Jeśli do tej pory nie miałeś jeszcze okazji zasmakować potraw, które przygotowaliśmy dla Ciebie w PAPU Warszawa, to nasza restauracja z dobrym… a nawet i najlepszym jedzeniem czeka na Twoją wizytę. Aby Cię przekonać, że odwiedziny w naszym lokalu są znakomitym pomysłem, przygotowaliśmy krótką ściągę, w której znajdziesz szczegóły na temat potraw dostępnych w menu. Zapewniamy, że ten artykuł będzie równie smaczny, co nasze dania.
Zacznijmy od przystawek, które stanowią początek podróży po smakach, o jakich Twoje kubki smakowe nawet nie śniły! Co powiesz na zielone szparagi z sosem holenderskim i jajem zielononóżki? Dla wszystkich ciekawskich - zielononóżka kuropatwiana to kura, ale o zielonych nóżkach, jak sama nazwa wskazuje. Lekko, wiosennie i zdrowo, bo w końcu PAPU Warszawa to restauracja nie tylko z dobrym, ale i zdrowym jedzeniem. Dbamy o naszych gości. Kolejną równie lekką propozycją są młode sałaty z wędzonym półgęskiem i marynowanymi truskawkami. Brzmi przepysznie, prawda? Gwarantujemy, że smakuje równie wyśmienicie. Dla wielbicieli odrobinę cięższych przystawek przygotowaliśmy panierowaną kaszankę z musem z pieczonej cebuli, która jest znakomitym dowodem na to, że proste rozwiązania w oryginalnym wydaniu są dosłownym przepisem na sukces.
Płynne wydanie brzmi dość tajemniczo, jednak to nic innego, jak nasze aromatyczne zupy, które sprawdzą się w szczególności w trakcie odrobinę chłodniejszych wieczorów. W PAPU Warszawa czeka na Ciebie rosół z perliczki z pierożkami, który zachwalają wszyscy goście, odwiedzający naszą restaurację z dobrym jedzeniem. Fanom orientalnych smaków z pewnością przypadnie do gustu zupa cytrynowa ze świeżą kolendrą, której zapach sprawia, że cieknie przysłowiowa ślinka. Miłośnicy klasycznych pozycji zakochają się w naszym wiosennym chłodniku litewskim z jajkiem przepiórczym.
Dania główne, czyli punkt kulminacyjny uczty, sprawią, że nawet największy głodomór wyjdzie z naszego lokalu najedzony, a niejadek zapomni o swojej niechęci do spożywania posiłków. Wiosna zagościła na talerzach pod postacią filetu z jesiotra z czarną soczewicą i młodą marchewką czy łososia jurajskiego z kaszą perłową i koprem włoskim. A co powiesz na prawdziwy stek z babką ziemniaczaną i puree z rukwi wodnej? Idealnie przyrządzone mięso z pewnością zachwyci każdego mięsożercę. W PAPU Warszawa dopilnowaliśmy, aby nasza restauracja serwowała także dobre polskie jedzenie. Pierś kurczaka zagrodowego z kostką z ziołowymi kopytkami czy pół kaczki z codziennego wypieku z kaszą pęczak przypomną Ci o rodzinnych, niedzielnych obiadach, na które tak czekałeś, będąc dzieckiem. Jesteś typem Zosi Samosi i jedzenie smakuje Ci najlepiej, jeśli sam je przyrządzisz? Spróbuj naszego dania z gorącej lawy z tuńczykiem lub tuzinem krewetek. To Ty stajesz za sterami i decydujesz, co i jak chciałbyś przygotować. Oczywiście przy stole, nasi szefowie kuchni nie lubią dzielić kuchni z konkurencją.
Prawdziwa uczta nie jest kompletna bez słodkiego zakończenia. Wiemy, co mieszkańcy stolicy kochają najbardziej, dlatego też w naszej karcie znajdziesz lekki tort bezowy Dacquoise, puszysty sernik z lodami śmietankowymi czy też iście wiosenną tartę rabarbarową z lodami malinowymi. Świeżo, słodko i co najważniejsze - przepysznie!
PAPU Warszawa to nie tylko restauracja z dobrym jedzeniem, lecz także miejsce, w którym możesz zaznać prawdziwej polskiej gościnności. Każde danie przygotowujemy z największą starannością ze świeżych składników, aby zapewnić Ci bombę smaków na talerzu. Odwiedź nas i poczuj z nami wiosnę!