Restauracja PAPU
Al. Niepodległości 132/136
02-554 Warszawa
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek - piątek 13:00 - 22:30
Sobota 12:00 - 22:30
Niedziela 12:00 - 21:00
Oprawę fotograficzną wykonał:
Daniel Miśko, www.danielmisko.pl
Jeśli byłeś kiedyś w PAPU, to z pewnością już wiesz, że nasze menu obfituje w bogactwo smaków, które trudno zapomnieć. Jeżeli jednak jeszcze nie miałeś okazji do nas zajrzeć, to ten artykuł przygotowaliśmy specjalnie z myślą o Tobie. Przedstawimy Ci sekrety naszej restauracji w Warszawie, kuchni polskiej, którą serwujemy oraz opowiemy odrobinę o naszym zespole. Gwarantujemy, że gdy tylko skończysz czytać ten tekst, weźmiesz do ręki telefon i do nas zadzwonisz, aby zarezerwować stolik na jutrzejszy wieczór. Nasze dania pokochały już setki gości z całej stolicy. Pora, abyś i Ty zasmakował polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu. Życzymy smacznej lektury!
Restauracja PAPU Warszawa to prawdziwie kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu. Co kryje się za tym dość tajemniczym stwierdzeniem? Spieszymy z wyjaśnieniem! Nasi szefowie kuchni, Piotr Leśniewski i Krzysztof Soszyński, biorą pod lupę tradycyjne receptury, które rodziny przekazywały sobie z pokolenia na pokolenie i przyrządzają je na swój, wyjątkowo smaczny sposób. Nie boimy się eksperymentów, a te na patelni udają nam się niezwykle dobrze, czego doskonałym dowodem są dziesiątki gości, którzy przybywają do nas każdego dnia.
Jakie menu czeka na Ciebie w lokalu? Restauracja PAPU Warszawa zadbała o to, aby kuchnia polska w naszej autorskiej wersji podbiła podniebienia nawet najbardziej wymagających gości. Zacznijmy więc od przystawek - kaszanka na puree z topinamburu i pudrem musztardowym to doskonały sposób na rozpoczęcie uczty. Wielbicielom odrobinę lżejszych propozycji możemy polecić sałatę z awokado, gruszką, orzechami i jajkiem "poche" czy też pierożki z dziczyzną na musie żurawinowo-jabłkowym. Po tak aromatycznych przystawkach nadchodzi pora na zupę - rozgrzewająca miska szczęścia w płynie to coś, co polecamy w szczególności zmarzluchom, chcącym ogrzać się w chłodne kwietniowe wieczory. Krem z pieczonego kalafiora czy zupa cytrynowa z krewetką, kurczakiem i świeżą kolendrą bez wątpienia podbiją Twoje podniebienie.
Pora na coś, z czego nasza restauracja PAPU Warszawa jest naprawdę dumna - kuchnia polska na talerzu w postaci dania głównego. Odpowiednie proporcje świeżych składników oraz aromatyczne przyprawy sprawiają, że zapach przyrządzanych dań unosi się nieustannie w lokalu. Przygotowaliśmy dla Ciebie między innymi domowe tagliolini z borowikami i oliwą pietruszkową, filet z sandacza z chrupiącym kalafiorem i sosem maślanym czy też pęczotto z warzywami w oliwie bazyliowej. Nietuzinkowe połączenia gwarantują, że zachwycisz się niepowtarzalnym smakiem każdej z naszych potraw.
Choć kuchnia polska w oryginalnej odsłonie sprawiła, że restauracja PAPU Warszawa podbiła podniebienia wielu gości, to nasz sukces byłby niemożliwy bez wyjątkowego zespołu. Serdeczne usposobienie, gotowość do pracy i kreatywność pracowników sprawia, że odwiedziny w naszym lokalu są czystą przyjemnością, a od przekroczenia progu czujesz prawdziwie polską gościnność. Podczas gdy szefowie kuchni w pocie czoła przygotowują dla Ciebie nieziemsko smaczne potrawy, nasza obsługa dokłada wszelkich starań, abyś czuł się komfortowo. Nie zapomnieliśmy także o miłośnikach mocniejszych trunków! Do dyspozycji wielbicieli wina oddajemy profesjonalnego sommeliera, Michała Pluteckiego, przed którym alkohol nie ma żadnych tajemnic.
Restauracja PAPU to nie tylko kuchnia polska, ale i prawdziwie tradycyjna gościnność i domowa atmosfera. Jesteś gotów, aby nas odwiedzić? Zapraszamy do kontaktu w celu rezerwacji stolika!